21 januari 2022

Werken aan je relatie doormiddel van EFT relatietherapie

2 min read

Om aan je relatie te werken is relatietherapie een goede methode. Een vorm van relatietherapie is EFT therapie oftewel Emotionally Focussed Therapy. Bij deze therapie sta je uitgebreid stil bij je relatie en werk je zo aan het verbeteren van je relatie.

Wat is het doel van EFT relatietherapie?

Het doel van EFT relatietherapie traject is om jullie weer veilig gehecht te laten raken aan elkaar, weer een vertrouwd gevoel te hebben, weer met elkaar te laten communiceren zodat je je behoeften in een relatie met je partner kan bespreken.

Er wordt door middel van verschillende gesprekken in gespeeld op emoties en dit werkt bij elk stel weer verschillend. Er worden situaties geschetst om weer met elkaar te kunnen praten en om weer naar elkaar te luisteren. Hierbij is het de bedoeling dat er moeilijke gesprekken worden gevoerd zonder dat het eindigt in een grote ruzie. Bovendien is het doel natuurlijk om weer een connectie te krijgen en dat je je weer geliefd voelt bij je partner.

Bij sommige stellen gebeurt dit door lopende ruzies uit te praten en stop te zetten. Bij andere gebeurt dit door de emotionele afstand te herstellen. Deze afstand is zo groot geworden dat er lef en vertrouwen nodig is om weer in connectie te komen.

Als er na deze sessies weer een connectie is worden jullie negatieve interactie patroon in kaart gebracht. Tijdens deze sessies wordt jullie relatie goed bekeken en zullen jullie erachter komen dat jullie niet het probleem zijn maar de manier waar op jullie met elkaar om gaan en communiceren.

Uiteindelijk is het het belangrijkste dat jullie een gevoel van opluchting en bevrijding krijgen. Daarna leren jullie om positief met elkaar verbonden te zijn en ga je anders naar je partner kijken. Hierna kan je dan ook gaan kijken hoe jullie verder met elkaar om willen gaan waarbij communicatie the key is.

Bron: Relatietherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *