21 januari 2022

Wat is een magazijnvloer en waar worden ze voor gebruikt?

1 min read
Etagevloer

Wie in een grote fabriek of magazijn werkzaam is, heeft ze ongetwijfeld wel eens gezien: de magazijnvloer. Heb jij een eigen onderneming en ben je van mening dat je meer opslag nodig hebt in je magazijn? Dan biedt de magazijnvloer de oplossing.

Etagevloer 8 x 15

Wat is een magazijnvloer?

Een magazijnvloer is een soort verhoging die het mogelijk maakt om een extra vloer aan je magazijn toe te voegen. Wanneer je spullen opslaat, vul je al snel een ruimte. Wat men vaak echter vergeet, is dat je ook in de hoogte kunt werken. Daar is nog ruimte genoeg en het is hartstikke zonde om dit ongebruikt te laten. Met de magazijnvloer kun je elke vierkante meter in je magazijn optimaal benutten.

Hoe werkt het? 

De magazijnvloeren worden opgestapeld op de basisvloer. Stel je eens voor: je hebt een rij pallets op de vloer staan. Een magazijnvloer kun je hier boven plaatsen om vervolgens daar nog meer pallets op te zetten. Echt grote magazijnen hebben meerdere van deze vloeren op elkaar staan om zo maximaal de ruimte te benutten. Je ziet dit als particulier bijvoorbeeld veel in grote woonwinkels waar je zelf spullen uit het magazijn haalt. Al die verhogingen, dat zijn magazijnvloeren.

etagevloer klein

Draagkracht

Natuurlijk is het belangrijk hoeveel gewicht jouw magazijnvloer moet kunnen dragen. Afhankelijk hiervan wordt ook het materiaal en de afmeting van de magazijnvloer bepaald. Bepaal voor je aankoop dus altijd hoeveel gewicht er in jouw magazijn gedragen moet worden door zo’n vloer.