21 januari 2022

Wat doet een facilitair manager zoal?

2 min read
Facilitair manager

Onderhoud is belangrijk. Van jezelf, je sociale kringen, je huis en je investeringen. Alles moet onderhouden worden, anders raakt het in verval. Heb jij vastgoed in je bezit maar ben je zelf niet in staat om onderhoud te plegen, bijvoorbeeld omdat je veel panden hebt of omdat je druk bent met andere zaken? Schakel dan een facilitair manager in.

Facilitair manager

Wat is een facilitair manager?

Een facilitair manager is iemand die in grote lijnen verantwoordelijk is voor alles dat te maken heeft met onderhoud en het laten lopen van dagelijkse zaken zoals het hoort. Een facilitair manager zien we wel eens in kantoorpanden maar ook in winkelpanden en bij grotere clusters van studentenhuizen. In die gevallen komt er namelijk veel gedoe kijken bij het onderhoud van een pand. Het is niet iets dat je zomaar even ernaast doet en daarom is er een speciaal beroep van gemaakt.

Wat doet een facilitair manager?

Facilitair manager

Wat een facilitair manager doet is heel wisselend. Het hangt allemaal af van de afspraken die jij maakt met deze persoon. Doorgaans zijn ze met name verantwoordelijk voor het overzien van verschillende afdelingen en aspecten van het runnen van een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van voorzieningen. Heb jij een kantoorpand in je bezit en staat daar een koffieautomaat voor de medewerkers? Dan zou een facilitair manager ervoor zorgen dat de koffieautomaat vol zit en altijd werkt. Is dit niet het geval, dan lost hij of zij het op. Maar ook verbouwingen, contact met leveranciers, nieuwe bureaus en stoelen of IT vallen onder de taken van de facilitair manager.