21 januari 2022

Waar moet je op letten als je gaat ondernemen?

2 min read
ondernemer

Heb je geen zin om voor een baas te werken? Of heb je een gat in de markt ontdekt en ruik jij je kans? Natuurlijk kan het ook zijn dat jij aan het roer komt te staan van het familiebedrijf. Als ondernemer moet je anno 2020 met veel verschillende zaken rekening houden. In dit artikel lees je welke zaken je op orde moet hebben als ondernemer.

Boekhouding

Het is belangrijk dat je jouw financiële plaatje goed op orde hebt. Je moet weten hoe de activa en de passiva van je onderneming ervoor staan. Hoe staat het met je eigen vermogen en hoe staat het met je vreemd vermogen? Als je zelf geen kaas hebt gegeten van boekhouding dan is het misschien slim om een accountantskantoor in te schakelen. Bezoek de website van Zwolse Adviesgroep als je op zoek bent naar een accountant of belastingadviseur.

Communicatie

Als je een onderneming gaat starten moet je duidelijk communiceren. Je moet aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je goed communiceert naar je doelgroep. Laat zien dat je er bent. Bedenk een leuke openingsactie. Geef bijvoorbeeld een sample weg bij de opening. Het is daarnaast belangrijk dat je goed intern communiceert met je personeel. Voor ondersteuning bij interne en externe communicatie kun je iemand in huis halen. Daarnaast kun je voor de externe communicatie een communicatiebureau inschakelen.

Strategie

Als je een onderneming gaat starten dan is het belangrijk dat je een visie en een missie formuleert. Het is belangrijk voor je dagelijkse strategische keuzes om te weten waar je voor staat en waar je naartoe wilt. Waar wil je met je bedrijf over 5 jaar staan? Als je dat antwoord weet, dan kun je daar je dagelijkse keuze op baseren.

Afspraken

Als ondernemer moet je je afspraken nakomen ten op zichte van je klanten. Maak dus geen afspraken die je niet kunt nakomen. Het is belangrijk om goede afspraken te maken met leveranciers.

Medewerkers

Als je bedrijf gaat groeien, dan bestaat de kans dat je nieuwe medewerkers nodig hebt. Het is belangrijk dat je goede medewerkers aanneemt, ze zijn namelijk je ambassadeurs.