Vier goede redenen om bedrijfskleding te dragen

28 januari 2020 0 Door Redactie

Waarom zou u investeren in ‘dure’ bedrijfskleding denkt u misschien? Wij geven u vier redenen om toch werkkleding te dragen.

1; Bedrijfskleding geeft veiligheid

De belangrijkste reden om werkkleding te dragen is de veiligheid die goede bedrijfskleding geeft. Uiteraard geldt dit vooral voor werknemers in de bouw. Goede bedrijfskleding geeft veiligheid omdat de stof over het algemeen dikker is (dus tegen een stoot kan), er mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld kniebeschermers om de knie extra bescherming te geven en omdat (hoge zichtbaarheids werkkleding) je meer laat opvallen in het donker. Vooral voor de wegenbouw is dat laatste van extreem belang. Goede schoenen zijn ook erg belangrijk vooral als een werknemer lang moet staan daarom zijn schoenen zoals: grisport werkschoenen erg belangrijk.

Veel werkzaamheden kunnen helemaal niet worden uitgevoerd zonder de juiste werkkleding. Denk hierbij aan werk bij hele hoge of hele lage temperaturen, werk met chemicaliën of werk met het lassen.

2; Bedrijfskleding verlicht het werk

De reden waarom bedrijfskleding het werk verlicht is dat het over het algemeen gezien werkkleding zeer goede pasvormen heeft zodat bewegen in werkkleding een plezier is. Ook de vele zakken zorgen ervoor dat men de spullen die je vaak nodig hebt bij een klus altijd dicht bij de hand hebt. Zo heb je naast de kont en zijvakken nog vaak spijkerzakken en lussen voor hamers en aanverwante. Let wel op; werkkleding hoort goed te zitten om het werk te verlichten. Het is daarom van belang om altijd de juiste pasvorm te nemen. Gebruik daarom altijd een maattabel om de juiste maat te vinden.

3; Bedrijfskleding geeft uniformiteit en herkenbaarheid

Veel bedrijfskleding wordt bedrukt met logo’s en/of slogans van het bedrijf. Dit geeft (samen met de keuze van kleur en merk van de werkkleding) een herkenbaarheid naar buiten toe. Zo kan je van afstand zien wie bij wie hoort. Daarnaast kan het een gevoel van saamhorigheid geven, je hoort samen bij degene die dezelfde werkkleding draagt.

4; Bedrijfskleding is verplicht bij bedrijven/branches vanuit de overheid

Hoewel wij vinden dat bedrijfskleding nooit als verplichting mag worden gezien maar meer als voorzorgsmaatregel om veilig en comfortabel te werken, moeten we deze reden ook noemen. Het is (niet meer dan logisch) dat bij bouwbedrijven en verscheidene branches de werkkleding verplicht is. Zowel vanuit de overheid als vanuit de brancheorganisaties verplicht het de werknemers/medewerkers om werkkleding te dragen. Vooral met als reden nummer 1, de veiligheid van de medewerkers.