21 januari 2022

Tips om thuiswerken goed vol te houden!

2 min read
Groter bereik

Tijdens de lockdown zijn de meeste Nederlanders wel noodgedwongen thuis aan het werk.  Thuiswerken wat misschien wel het nieuwe normaal wordt. Maar hoe zorgen we er voor dat we dat thuiswerken goed volhouden? Omdat veel mensen in ons kikkerlandje niet een home office goed hebben ingericht kan dit nare gevolgen hebben. Denk hierbij aan rugpijn, hoofdpijn en hoofdpijn. Uiteraard willen we daar ver uit de buurt van blijven, dus het is belangrijk dat we ook thuis een ergonomische werkplek hebben. In dit artikel lees je wat je zelf kunt doen om thuis ook lang door te kunnen werken, want niemand weet hoelang we nog in de lockdown blijven. Los van de huidige lockdown zullen er ongetwijfeld nog een aantal komen. Om jezelf goed aan te passen aan de situatie, lees je hier hoe je het beste je tijd doorkomt.

Tip 1 bureau

Dit is er een die veel mensen wel weten, zorg voor een goed bureau. Ga niet in bed liggen en werken, los van een slechte houding en een gebogen nek. Is dit ook heel slecht voor je ritme, je hersenen associeert bed met slapen en werken in bed wordt dus ook niet aangeraden. Schaf een fatsoenlijk bureau aan en als je kan een zit-sta bureau. Er zijn een aantal bedrijven die goeie bureaus verkopen als: https://actief-dynamisch-werken.nl/

Tip 2 neem genoeg pauzes

Blijf niet aan 1 stuk door zitten achter je bureau, neem genoeg pauzes en doe voldoende rek en strek oefeningen. Te lang achter je bureau zitten is een grote oorzaak van lichamelijke klachten.

Tip 3 drink genoeg water

Laatste maar niet meest onbelangrijke tip is om genoeg water te drinken. Zet een potje thee of een kan water in de buurt.