21 januari 2022

Salarisadministratie in eigen beheer of uitbesteden?

2 min read

Er zijn twee soorten ondernemers, enerzijds heb je de ondernemer die alles zelf doet en aan de andere kant heb je de ondernemer die zoveel mogelijk probeert uit te besteden. Wat ons betreft is de ene vorm van ondernemer niet beter of slechter dan de ander, het is een keuze die je maakt op basis van je eigen kennis, je bedrijfsprofiel en je budget. Wanneer je zelf alles regelt, ben je minder kosten kwijt aan het inschakelen van adviseurs, specialisten en andere dienstverlenende partijen. Anderzijds beschik je misschien niet over de kennis die je nodig hebt om het maximale uit je bedrijf te halen op fiscaal of juridisch vlak. Je hebt bovendien ook minder tijd over om in de ontwikkeling van je bedrijf te steken. Het beheren van de salarisadministratie is een van die dingen die je in principe zelf kunt doen, maar in de praktijk zien we ondernemers vaker kiezen voor het inschakelen van een administratiekantoor.

Salarisadministratie in eigen beheer

Met de juiste mindset is het beheren van je salarisadministratie zeker mogelijk. Je zult tijd moeten investeren om de processen te begrijpen en relevante wetgeving te bestuderen, maar uiteindelijk kun je hier in de meeste gevallen wel uitkomen. Het is ook mogelijk om je te laten informeren of adviseren door een administratiebureau en vervolgens het heft in eigen handen te nemen, het ligt er maar net aan hoeveel moeite je wilt doen en hoeveel tijd je hebt te besteden. Door de jaren heen zul je de processen steeds efficiënter in gaan richten, wat je uiteindelijk weer meer tijd oplevert.

Salarisadministratie uitbesteden

Je bent bij het administreren van het salaris van je medewerkers vooral veel tijd kwijt bij het opzetten van een systeem. Hoe ga de administratie opslaan, wat moet er in de administratie terugkomen en hoe past dit binnen je huidige agenda? Wanneer je de salarisadministratie uitbesteedt heb je hier weinig last van. Je neemt contact op met een administratiekantoor zoals Stolwijk Accountants en laat je vervolgens informeren en adviseren door specialisten die precies weten wat relevant is en wat niet.

Wat kun je van een administratiekantoor verwachten?

Het grote voordeel van een administratiekantoor is dat zij al een systeem klaar hebben staan om jouw administratie aan toe te voegen. Meestal is het slechts een gevallen van het invoeren van de gegevens en het optimaliseren van het systeem voor jouw bedrijf. Na het opzetten van het systeem voor jouw onderneming is het vervolgens een automatisch proces, waarbij jij alleen in actie hoeft te komen wanneer er iets verandert in de salarishuishouding.