28 november 2021

Praktische tips voor managers

2 min read

De taak van het management is om het personeel zo efficiënt mogelijk te laten werken en daarnaast ook een goede werksfeer te creëren. Daarnaast moet er voor gewaakt worden dat de manier van werken ook langdurig kan worden volgehouden zonder dat het personeel hieraan kapot gaat. Daarom is een van de beste aanpassingen die je kunt doorvoeren op de werkvloer om de productiviteit te verhogen deze werkplek te verbeteren. Dit kan op meerdere manieren. In dit artikel bespreken we enkele opties die het management zou moeten toepassen. Veel leesplezier!

Maak de werkplek ergonomisch

Ziekteverzuim staat bovenaan het lijstje van zaken die de productie belemmeren. Het is daarom belangrijk dat dit voorkomen wordt waar mogelijk. Het verzuim kan een mentale oorzaak hebben (burn-out) maar ook een fysieke. Het personeel dat achter een bureau of computer werkt loopt doorgaans het risico op rugklachten wanneer de werkplek niet ergonomisch is ingericht. Een ergonomische stoel kan veel van de rugklachten voorkomen of verlichten. Neem een kijkje op spinalis-ergonomischestoelen.nl voor meerdere ergonomisch verantwoorde opties. U zal merken dat het personeel dit ook zal waarderen.

Zorg dat contact tussen collega’s natuurlijk plaats kan vinden

Hoewel het niet de bedoeling is dat werknemers de hele dag met elkaar praten tijdens het werk is het wel belangrijk dat er diffusie van kennis plaats kan vinden. Dit kan onbewust gebeuren tijdens een lunch of bij het koffiezetapparaat. Bovendien zorgt het voor binding tussen de werknemer en het bedrijf waardoor het personeel gestimuleerd wordt om het beste met het bedrijf voor te hebben. Zorg daarom dat dit soort locaties op de werkplek voorhanden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *