Online ruilbeurs

Online ruilbeurs

24 februari 2020 Uit Door Redactie

Een online ruilbeurs met een handelsomgeving voor het verkopen en kopen van Bitcoins noemt men ook wel een Bitcoin exchange. Het werk eigenlijk als een marktplaats, in Nederland wordt het ook een Bitcoinbeurs genoemd. Omdat tegenwoordig andere cryptomunten ook populair zijn bestaat er bijna geen pure exchange meer voor de Bitcoin. In veel gevallen worden er nu ook andere cryptomunten verhandeld, daarom heet het tegenwoordig een cryptocurrency exchange. Voor euro’s of dollars kun je hier handelen met een munt naar keuze.

beleggen op de beurs

Hoe kun je een exchange gebruiken?

Beleggers zijn vaak actief om de Bitcoins goedkoop in te kopen en dan duurder te verkopen. Dit kan ook de reden zijn dat de Bitcoin zo heen en weer schommelt met de koers, je kunt er een snel rendement mee behalen in euro’s of Bitcoins. Er zijn speciale programma’s die inspelen op de trend van de Bitcoin, zogenaamde aankopen en verkopen kun je automatisch plaatsen. Het beste om te beginnen is bij een Nederlandse Bitcoin exchange, hier kun je cryptomunten kopen en veilig opslaan en deze vervolgens op een goede hardware wallet bewaren.

leren beleggen

Gelukkig wonen we in Nederland

We mogen blij zijn dat we in Nederland wonen, een echt ICT land die voorop loopt met veel faciliteiten. Op het gebied van Bitcoin exchange en andere dienstverlening hebben we een brede keuze. Een rekening aanmaken is zeer eenvoudig en in veel gevallen zelfs gratis. Totaal zijn er tientallen platforms waar je eenvoudig en snel Bitcoins of andere cryptomunten kunt verhandelen. Voor jonge traders, en voor de doorgewinterde belegger zijn er meer dan voldoende mogelijkheden in Nederland.