Let op: een jacht of boot valt onder speciaal transport

Let op: een jacht of boot valt onder speciaal transport

4 februari 2020 Uit Door Redactie

Speciaal transport klinkt als een nogal brede term. Wat valt er immers onder ‘speciaal’ en wat niet? Een veelgemaakte fout wat betreft speciaal transport is dat men niet altijd realiseert wat eronder valt. Een voorbeeld daarvan is de boot.

speciaal transport

De zomer is voorbij, er komen maanden aan dat je jouw boot of jacht nauwelijks gebruikt. Dus je wil het graag opslaan. Of misschien ligt jouw boot wel bij een van de binnenwateren maar wil je liever dat deze in een andere haven ligt? Welke reden je ook hebt om een jacht of boot te vervoeren, het valt in vrijwel alle gevallen onder speciaal transport.

Speciale regels

Vergunningen en ontheffingen zijn in veel gevallen nodig als het speciaal vervoer betreft. Het is een flinke klus om dergelijke goederen te vervoeren. Daarom kan het goed zijn om een bedrijf in te schakelen met een expertise op dit gebied. Een gespecialiseerd bedrijf kan:

speciaal transport
  • helpen met het krijgen van vergunningen en ontheffingen
  • zorgen dat je goed verzekerd bent
  • controle- en veiligheidsprotocollen uitvoeren om je vracht te beschermen

Net als bij veel andere zaken geldt dat het beter is om een bedrijf met jaren ervaring in te schakelen dan op eigen houtje aan de slag gaan. Zo weet je zeker dat je voldoet aan alle regels en dat jouw vracht in goede handen is.