28 november 2021

Hoe koop je kantoormeubelen gebruikt?

2 min read
Vergadertafel

Het is de hoogste tijd om je kantoor eens anders in te richten. Of misschien heb je net een nieuw kantoor en wil je dit voor het eerst gaan inrichten? In beide gevallen heb je in ieder geval kantoormeubelen nodig. Ga je voor nieuwe kantoormeubelen of kies je voor kantoormeubelen gebruikt? In dit artikel laten wij zien wat de voordelen zijn van tweedehands kantoormeubelen en leggen we je uit waar je ze kunt kopen.

Tafels

Voordelen van kantoormeubelen gebruikt

Het grootste voordeel van kantoormeubelen die al gebruikt zijn is natuurlijk de prijs. Sommige tweedehands kantoormeubelen zijn nog als nieuw en zijn toch een stuk goedkoper dan hetzelfde soort meubel dat nieuw in de winkel linkt. De waarde daalt namelijk enorm als een kantoormeubel een eerdere eigenaar heeft gehad, ook al is het meubel niet eens gebruikt.

Daarnaast hebben kantoormeubelen gebruikt nog een ander voordeel, waar lang niet iedereen aan denkt. Aangezien je een al gebruikt kantoormeubel recyclet en er niet voor kiest om een nieuw meubel te kopen, hoeft er een kantoormeubel minder te worden gemaakt. Hiervoor hoeven geen grondstoffen en energie te worden gebruikt, waardoor je dus het milieu bespaart!

Vergadertafel

Waar koop je gebruikte kantoormeubelen?

Tweedehands kantoormeubelen kun je kopen op websites als Marktplaats. Hier verkopen particulieren hun gebruikte kantoormeubelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je kantoormeubelen gebruikt te kopen bij een winkel of webshop die tweedehands spullen aanbiedt. Vaak ben je bij een winkel of webshop wel net iets duurder uit, maar je krijgt dan vaak ook garantie op de tweedehands meubelen die je koopt.