21 januari 2022

Hoe ga je verstandig om met geld?

2 min read
Geld

In tijden van crisis ben je genoodzaakt om op de centjes te letten. Maar vaak genoeg komen mensen in geldproblemen door het maken van onverstandige keuzes. Keuzes die ervoor zorgen dat ze op de rand van de afgrond staan. Het is dus heel belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met geld.

Debiteurenbeheer

Ben je op zoek naar een professional op het gebied van effectief debiteurenbeheer? Straetus is een gerenommeerd incassobureau.

Waar heb je geld voor nodig?

Geld heb je in de eerste plaats nodig om te voorzien in je eerste levensbehoeften. Schenk dus aandacht aan je woning, je kleren en je eten. Zorg dat daar de prioriteit op ligt. Het moet dus niet zo zijn dat je aan het eind van de maand te weinig geld op je rekening hebt staan omdat je net een dure televisie hebt gekocht. Geld moet in de eerste plaats voorzien in eten, kleren en je moet er je woning mee bekostigen.

Waar moet je je geld niet aan besteden?

Probeer niet te materialistisch te worden. Spullen geven je maar voor een beperkte periode geluk. Daarnaast is het ook niet slim om veel geld uit te geven aan alcohol of drugs. Het enige wat je daarvan overhoudt, is hoofdpijn. Ook kun je je geld beter niet in de gokkast gooien. Het lijkt verleidelijk, maar je maakt veel meer verlies dan winst. Geef je geld ook niet uit aan spullen om te pronken.

Waar moet je je geld wel aan besteden?

Het leven is een belevenis. Het is een aaneenschakeling van momenten. Soms leef je in het heden, maar waan je je in het verleden. Je herinneringen zijn nog zo levend, zo tastbaar. Herinneringen zijn misschien wel alles. Want als we niet weten wie we waren, hoe weten we dan wie we vandaag zijn? Toch is het belangrijk om niet in het verleden te blijven hangen. Zorg ervoor dat je herinneringen maakt.

Dit gezegd hebbende is het belangrijk om je geld dus te besteden aan belevenissen. Ga dingen doen, ga naar landen waar je nog niet bent geweest. Er zijn teveel mensen die geld uitgeven wat ze niet hebben, om dingen te kopen die ze niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die ze niet mogen.