21 januari 2022

Help, een gerechtelijke incasso!

2 min read

Als klanten niet willen of kunnen betalen is dat natuurlijk geen leuke situatie. Zowel voor het bedrijf als de klant niet. Helaas is het tot een oplossing komen vaak lastig. Als dit überhaupt al mogelijk is. Dan zit er nog maar een ding op. Dat is een incasso opstarten. Maar wat is een minnelijk incasso traject nu eigenlijk. Je hebt er misschien al over gelezen. Want het is eigenlijk niets meer of minder dan een traject waarin beslag op geld en bezittingen wordt gelegd om uiteindelijk betaald te krijgen.

Het is dus echt een gerechtelijk machtsmiddel om instanties hun geld te laten incasseren op een legale en wettelijk bepaalde manier. Daar kom je niet onderuit door je te verstoppen. 

Dit moet je weten over een incasso.

Een incasso is nooit leuk. Als je een rekening had kunnen betalen zou je dit vaak wel doen om een incasso te voorkomen. Maar voor het tot een gerechtelijke incasso komt is er vaak al een heel traject doorlopen. 

Het is namelijk niet iets dat een bedrijf of instantie zomaar in gang mag zetten maar een van de laatste stappen. Om uiteindelijk te komen tot een goede oplossing voor de schuldeiser. Waarbij de incasso of regelingen vaak alleen maar nadelig zijn voor degene die deze schulden heeft veroorzaak. Om welke reden dit ook mag zijn.

Hoe voorkom je een gerechtelijke incasso?

Je kunt een gerechtelijke incasso vaak niet voorkomen. Er moet uiteindelijk gewoon echt betaald worden als je schulden hebt opgebouwd. Maar wat je wel kan doen is in gesprek gaan over wat de beste manier is om de schulden op te lossen en een incasso mogelijk te voorkomen. 

Vaak wordt er wel te hoog ingezet als je vraagt om een oplossing. Weet dus vooraf als voorbereiding hoeveel je daadwerkelijk per maand kunt betalen. Als dit dus maar 100 euro is moet je niet afspreken dat je 200 euro moet betalen. Dan staat de beste man vast en zeker over een tijdje weer op de stoep. Wees dus eerlijk in wat kan en hoe je het gaat doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *