21 januari 2022

Chatbot en zwembaden

2 min read

Een plek waar iedereen wel eens is geweest, een zwembad. Vanaf jongs af aan zijn de meeste kinderen al te vinden in het zwembad. Voor zwemles, recreatie, therapie of zelfs wedstrijden het zwembad wordt overal voor gebruikt. In Nederland zijn bijna 2000 zwembaden te vinden. Dit zijn zwembaden van de gemeenten, campings, bungalowparken, zorginstelling, scholen etc. Al deze zwembaden hebben ook hun eigen website. Hier staat alle informatie over het desbetreffende zwembad. Hier staan bijvoorbeeld openingstijden, toegangsprijzen en activiteiten. Voor klanten is sommige informatie onduidelijk of kunnen zij de juiste informatie niet vinden. Hiervoor zou een chatbot goed bij kunnen helpen. Hier kunnen klanten al hun vragen stellen waarop zij direct antwoord krijgen.

Wat is een chatbot?

Door een chatbot te integreren wordt een deel van de klantenservice van het bedrijf overgenomen. De klant die aan het chatten is krijgt een geautomatiseerd terug van de robot. Dit kan een direct antwoord op de vraag zijn of een vraag terug aan de klant om tot een nog concreter antwoord te komen. De antwoorden en vragen haalt de robot uit het kenniscentrum. Het kenniscentrum is opgesteld door onze chatspecialisten. In het kenniscentrum is alle informatie over het zwembad te vinden. Op deze manier kan er snel antwoord worden gegeven.

Wat is de toegevoegde waarde van een chatbot?

Voor een zwembad zou een chatbot van toegevoegde waarde zijn. Een chatbot is 24/7 bereikbaar klanten kunnen dus altijd hun vragen stellen en hoeven hiervoor niet te wachten op hun antwoord. Ook wordt een deel van de klantenservice overgenomen werknemers hebben dus meer tijd om andere werkzaamheden uit te voeren. Door de snelle reactie van de robot ontwikkel je ook meer klanttevredenheid. De chatbots worden ook continu slimmer en effectiever. Elke interactie met een klant zorgt voor ontwikkeling van de chatbot. Zo is de chatbot steeds beter in staat om de websitebezoekers te woord te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *