28 november 2021

Ambitie om te gaan linkbuilden? Trap niet in deze valkuilen

2 min read
linkbuilden

Binnen het vakgebied van de online marketing geldt linkbuilding als een van de specialismen. Lang niet elke marketeer is namelijk daadwerkelijk goed in linkbuilden. Ervaring en kennis van zaken zijn hiervoor daadwerkelijk nodig om succesvol te zijn. Als je zelf wilt gaan linkbuilden, om daarmee meer backlinks te vergaren met als oogpunt een betere Google-ranking, dan is het dus zaak om niet in de valkuilen te trappen waar veel andere ondernemers al wél in trapten. Hieronder noemen we wat dit betreft vier van de meest gemaakte fouten.

Grote aantallen tegelijk

Je moet je beseffen dat linkbuilding vooral over de langere termijn effect moet sorteren. Op extreem korte termijn is het dan ook niet reëel veel verbetering te zien. Het snel toevoegen van zo veel mogelijk backlinks is dan ook zinloos. Sterker nog, Google zou dit zelfs kunnen beoordelen als misleiding, iets dat juist kan leiden tot een lagere ranking als ‘straf’. Het geleidelijk verzamelen van meer backlinks is dus de juiste methode.

linkbuilden

Niet ter zake doende artikelen

Vaak worden backlinks verpakt in een artikel. Op zich is dit een heel goede manier van linkbuilding bedrijven. Echter is het wel zaak aandacht te besteden aan deze artikelen. Deze moeten van goede kwaliteit zijn en van toegevoegde waarde zijn voor de eventuele lezers. Ook hierbij kan gelden: niet ter zake doende artikelen kunnen een averechts effect opleveren.

Irrelevante externe pagina’s

Ook de pagina’s waar je backlinks worden geplaatst zul je streng moeten beoordelen. Het is niet de bedoeling dat je je backlinks plaatst op sites die absoluut niets te maken hebben met het werkveld waarin jij je begeeft.

Links naar verkeerde pagina

Of je het nu gelooft of niet; soms laat een ondernemer een linkje leiden naar een eigen pagina die niet (meer) bestaat. Controleer dus altijd voor de zekerheid of je eigen interne linkstructuur nog helemaal in orde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *