28 november 2021

Afscheid van een collega nemen doet u zo

3 min read

Dat valt nog bepaald niet mee. Uw collega zwaait na jarenlange trouwe dienst af en uiteraard wilt u samen met uw collega’s iets geven. Maar wat? Een pen met inscriptie is uit de tijd en voor het overige heeft de afscheidnemende collega eigenlijk alles al? Weet u wat altijd goed is om bij het afscheid van een collega te geven? Kunst! Daarmee geeft u namelijk iets persoonlijks weg. Iets dat bijzonder gewaardeerd wordt en iets dat een speciaal plekje zal krijgen in zowel het hart als het huis van de ontvanger. Nu alleen nog een geschikte afscheid collega speech schrijven

Laat een kunstwerk in opdracht maken

Als u iets weg wilt geven aan iemand die u dierbaar is, bijvoorbeeld bij het afscheid van uw collega vanwege pensioen, denk dan eens aan kunst. De meeste kunstenaars hebben al iets met betekenis op voorraad, u kunt er ook voor kiezen om iets in opdracht te laten maken. Het is maar net wat u wenst en wat uw budget is en hoe dierbaar uw collega u was. Hoe dan ook, als u toch iets geeft, geef dan iets blijvends. En dan eens een keer geen pen.

Een fraai keramisch kunstwerk voor het afscheid van een collega

U kunt een kunstenaar een thema meegeven bij het afscheid van een collega. Laat de kunstenaar op een sokkel een fraai keramisch werk maken. U laat er een motivatiekaart bij maken waarin het kunstwerk toegelicht wordt. Daarin geeft u aan hoe het kunstwerk gezien moet worden in relatie tot de collega die afscheid neemt. U kunt dergelijke kunstwerken in verschillende groottes laten maken, heel fraai op een sokkel. Geeft u een kunstenaar opdracht iets te maken voor de collega die afscheid neemt, dan geeft u dus echt iets unieks weg. Iets waarvan geen tweede exemplaar te vinden is en iets dat typisch iets is dat past bij uw collega. Overleg met uw andere collega’s en zorg dat de kunstenaar die aan de slag gaat zoveel mogelijk weet van de collega. U zult versteld staan van het eindresultaat.

Een kunstwerk krijgt een warm plaatsje in zowel hart als huis van uw collega

Een kunstwerk geven doet het altijd goed. Meer nog dan welke enveloppe met inhoud ook, krijgt dit een warme plek in hart en huis. De schoorsteenmantel wordt vrijgemaakt en elke keer als de ontvanger het keramische kunstwerk ziet, denkt hij terug aan u en uw collega’s. Aan die goede oude tijd. Veel leuker toch dan geld geven, want dat geld gaat op aan aardappelen, brood en andere boodschappen. Met een kunstwerk geeft u een herinnering weg. Hoeveel bloemstukken, enveloppen en andere cadeaus iemand ook krijgt, uw kunstwerk zal altijd overblijven, als de herinnering aan de andere cadeaus al lang en breed vervaagd is. En is dat niet wat u wilt als u iets wilt geven aan de collega die afscheid neemt? Houd er wel rekening mee dat als u iets in opdracht wilt laten maken, u vroegtijdig contact opneemt met de door u geselecteerde kunstenaar.