21 januari 2022

3 redenen om ervoor te zorgen dat je goede koffie hebt op kantoor

2 min read

Een van de eerste associaties die mensen hebben als ze denken aan kantoor is koffie. Dit is ook niet gek, want koffiecultuur gaat al jarenlang hand in hand met het kantoorleven. Je kunt je eigenlijk weinig kantoren inbeelden waar geen koffie wordt gedronken. Maar waarom is dit zo? En waarom wil je bij jou op kantoor ook dat er goede koffie is? Benieuwd? Lees dan nog even verder, want we gaan je in dit artikel 3 redenen geven waarom jij goede koffie op het werk moet hebben.

Productiviteit

Koffie maakt ons scherper en alerter. Heb je een dipje? Dan neem je natuurlijk een lekker bakkie. Bijkomend voordeel is dat je door goede koffie aan te bieden op kantoor de productiviteit sterk verhoogt! Dit komt natuurlijk door de caffeïne die in de koffie zit, maar het placebo effect is vaak ook erg groot. Het zetten van een goede bak koffie is vaak het startsein voor het aanpakken van een grote taak. Had je die koffie niet? Dan is het een stuk moeilijker om hieraan te beginnen!

Goede koffie straalt professionaliteit uit

Heb je klanten op bezoek? Dan wil je ze natuurlijk een goede bak koffie kunnen bieden! Kom je aan met een bak slootwater, dan sta je eigenlijk al gelijk 1-0 achter? Heb je daarentegen een goede bak voorgeschoteld, dan zal je een stuk meer indruk maken!

Koffie zorgt voor ontspanning

Hierboven zeiden we dat koffie de productiviteit verhoogt. Maar daarnaast is het ook een hele goede manier om even te ontspannen. Als je even een kopje koffie drinkt met je collega’s kun je even tot rust komen en niemand zal raar op kijken van de pauze die je op dat moment neemt! Dit is heel belangrijk voor werknemers en mag daarom zeker niet worden onderschat!

https://www.giocoffee.nl/